perjantai 9. marraskuuta 2007

Tenttejä, kahveeta ja vastauksia..

Tenttiviikko, joillekkin tenttiviikot, on nyt menneen syksyn sateita, tai jotain...elikkäs on aika juhlistaa ensimmäisten tenttien "ohi"-menoa! Ennen juhlimista, niin vähän lätinää menneistä "sateista"..

Elikkäs tuossa sunnuntaina saavuin takaisin rajan tuolta puolen ja oikeesti piti lukea!! Sillä maanantaina klo9 oli ensimmäisen tentin vuoro. Kyseessä oli kurssin "Introduction to Economics"-tentti. Koko junamatkan yritin lukea, mut siel oli jotain hulttionuoria (itsehän olen niin aikuinen että=)), juoppoja, muuten vaan outoja ihmisiä ja minä, joten lukemisesta ei meinannu tulla mitään ku piti kokoajan varmistaa selustaa. Yritä nyt siinä lukea!=) No kotiin kuitenki päästiin ja hyvä niin! Kotona illalla vielä lukuja Tsekki-Maikkelin (tunnetaan myös nimellä Michal) kanssa. Molemmat oltiin epätietosia siitä, et missä kyseinen tentti pidetään. Yleensä täällä menee luokkahuoneiden paikat siten, et kaikilla rakennuksilla on nimet ja tämän nimen 2 ensimmäistä kirjainta ja luokkahuoneen numero esitetään ja sitte vain ettimään paikka. Kyseinen tentti pidettiin paikassa SC0. Oli 2 vaihtoehtoa, paikka nimeltä Schuur ja Sport Centrum. Äkkiseltään ei tulis mieleen, et Sport Centrumissa järjestettäis tenttejä, mut näin se vain on. Varmistus tentin sijainnista saatiin paikallisen kaiffarin kautta. Tämän "etsimisen" jälkeen sitte väsyneenä nukkumaan. Heräsin viel varmuuden/epävarmuuden vuoks 5.55 aamulla, siinä toivossa, et joitain tiedon jyväsiä vielä tarttuis kupoliin, mut empä siitä sitten niin paljon tiedäkkään..

Klo8.45 kaarsin Mercurin Sport Centrumin pihaan. Tentti oli todella lähellä...kappas!=) Jotenki meinas jopa jännittää astetta enemmän, ku on paineita, et on pakko saada niitä pinnoja kasaan, ettei sitten tarvis maksella takasin koululle sponssirahaa!! Ei mitenkään toivottava tilanne stressata siitä et riittääkö pinnat, ku pitäis ekaks läpästäkki joitain tenttejä ja sitten laskeskella, et riittikö! Tenttikäytäntö on täällä vähän erilainen kuin koto-Suomessa. Jokaisessa liikkasalissa on monta valvojaa, jotka on luentojen pitäjiä. Tentin aikana valvoja käppäilee tenttijöiden seassa ja tarkistaa jokaisen henkilöllisyyden opiskelijakortista tai mistä kortista käytännössä tahansa. Tentti alkaa tasan klo9.00 ja loppu noin klo12.30 tai vähän jälkeen. Ensimmäisessä tentissä kaverit kirjotti viel minkä ehti vaikka kello näyttikin jo täyttä sataa ja vähän ylikin!! Eli ei se niin justiinsa näyttäny olevan. Tenttiin mennessä ihmettelin, et miks ennen tenttisalia on tarjolla muovikahvikupposia, hämmennintä ja sokeri/valkasupurua. No sikspä tietysti, et tentin aikana tarjoillaan sumppia!! Kyllä, luit oikein! Klo10.00 paikkeilla saliin paukkaa tarjoilijoita, jotka tarjoaa sinulle kahvia! Kuinka hienoa tää on, mietti suomi-poika siinä paikassa!=) No tentti meni sitten miten meni, mutta kahvista jäi hyvä maku ainekin suuhun!=)

Toinen tentti oli aiheesta "Institutional Developments of the EU". Kyseinen tentti kiinnosti yhtä paljon kuin se kuuluisa kilo p***aa, mutta pakkohan niitä pinnoja ois jostain repiä. Tentti oli todella vaikea, mutta kyllä silti vastasin joka kysymykseen, toivossa et jotain säälipinnoja niistäkin sais kasaan. Tääl pitää saada tentistä 55prossaa eli 55pointsia oikein et läpäsee tentin. No jos sen 56 sais molemmista ni hyvä olis, koska SEHÄN RIITTÄÄ!=) Toisessa tentissä huomasin jotain aivan uskomatonta ajatellen miten asiat Suomessa on. 95prosenttia tenttiin osallistujista lunttaa!!! Oikeesti! Suut käy enemmän ku Antero Mertarannan selostuksissa kuumimmillaan. Se oli ihan uskomatonta katsottavaa ja kuunneltavaa, varsinki tässä viimeisessä tentissä, kun eri kansallisuudet vaihtaa ajatuksia Euroopan parlamentin lakien sääntelypolitiikasta!! Tollasta toimintaa ei koskaan näe Suomessa, nimittäin sen verran röyhkeää se oli. Tsekkitukat, sakemannet, polskipojat, spaniardot...kaikki, se oli jopa välillä sika häiritsevää, kun oikeesti jossain välissä yritti vähän keskittyäkin, ku hirvee kailotus kuuluu joka puolelta. Parasta tässä on kuitenki se, et valvojat ei "muka" tätä huomaa!! No kaipa noiki kaverit joskus jää kiinni, tai sitten ei!=)

Tenttien jälkeen tässä onki tullu sitten enemmän tai vähemmän nautittua....olemisesta!=) Ei tarvi tehdä mitään, se tässä parasta onki! Ens viikolla alkaa uus periodi ja uudet kujeet. Samalla vaihtoajan puolivälin rajapyykki puhkaistaan. Hirvittävän nopeesti tää aika tääl vilahtaa. Kohta onki jo joulu ja uus vuos, helmikuu ja sit....PUFFF....sitä taas aukoo silmiään Lappeessa. Näin se vaan menee! Nyt pitäis ottaa tosissaan ilo irti tästä reissusta, kun pahimmista onnettomuuksistakin on päästy jo yli kauan aikaa sitten! Enään pahimmat traumat on mielessä, mut eiköhän nekin tästä vielä kaikkoa!!=)

Sen oon tääll huomannu, et hirvittävän pienistä asioista tulee hyvälle tuulelle. Esim. pesee pyykkiä ja pyykinpesu "onnistuu" ni tulee sellanen JESSHH-tunne päälle. Tuntuu oikeesti erittäin oudolle, mut näin se vaan on. Ehkä se tuntuu siistimmältä, ku ei odota mitään ja sit onnistuuki joku juttu, ni mielihyvä kimmahtaa poskille. En tiedä!=)

Mielihyväistä viikonloppua kaikille tasapuolisesti,

Sateisin terkuin,

Jaaaahuuuuu

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Toi tenttimeininki on kyl jotain ihan uskomatonta... Ei siin sit muuta ku kopioimalla valloittamaan maailmaa.