keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Matkailu avartaa!=) Avartaako..hmm?!?

Pahoittelut laiskasta blogin päivittämistahdista! Toivottavasti jatkossa tahti olis yhtä kiivasta ku Scooterin legendaarisen Fire-kipaleen jumppatechnon biitti konsanaan. Mutta niin kuin aina, mitään ei voi kuitenkaan luvata...

Porukat tuli ja meni, tuleminen oli erittäin mielekästä, mutta se meneminen olisi voinut olla päivää tai paria myöhäsempi. Sen verran mukavata oli!!! Kiitos kun kävitte!=) Sain porukoiden mukana mm. pakkasen täyteen ruisleipää!! Ai, että on siinä suupieli kuolassa (kuten yhdellä turkkilaisella vaihtarilla konsanaan, kun hän tiirailee vaihtarityttöjä), ku laittaa pari pakkasen jäädyttämää ruisleipää paistinpannulle!! Joo, paistinpannulle, kun keittiössämme ei ole mikroa tai normaaliin keittiötarpeistoon kuuluvaa uunia!!=/ Sulatuksen jälkeen sivallus voita, siivu Gouda-juustoa, mielellään mallia Jong (pentu/nuori), skinkkaa ja muutama groente, eli vihannes siihen kaveriksi, niin kyllä siinä suomi-pojan kelpaa taas murkinaa sinne kasvavan kuvun alle työntää! Kasvava kupu meinaa oikeesti jopa kasvaa, koska täällä ruoanlaiton yhteydessä "light"-nimitys ei ole niin kovassa huudossa kuin kotisuomen perukoilla. No okei,okei, on tullu pari, kolme oluttakin otettua, et jos sillä vaikka ois vaikutusta elintasoani kuvaavan vyötärön, lainatakseni yhtä Suomen tämän hetkistä tabloid-lehtien surkuhupaisinta immeistä, "huvikummun" kasvuun. Housuihin vielä mahdutaan ja kameran kuvaankin naama vielä mahtuu, siis kun tarpeeksi kaukaa sihtaa, joten "alles gued" sano hollantilainen!

Viime viikon loppu meni aika tavanomaisissa merkeissä Uunoa läiskiessä ja maailman menoa ihmetellessä. Koulussakin tuli käytyä siinä ihmettelyn ja Uunon välissä. Lauantaina oli sitten herätys paikallista aikaa jo klo5.50. Syynä matka Den Haagiin. Aikaisuuteen vaikutti myös se seikka, että mun piti herättää Nepalin karpaasi klo6, ku kaveri hiipi samaan paikkaan tosin bussikyydillä(tilatulla), kun me muut tavantalliaiset mentiin junalla. Yksi pikku fakta hollantilaisesta bussikyydityksestä. Viisaammat pojat kerto, et Hollannissa ei oikein järkevästi voi matkustaa bussilla paikasta a paikkaan b, ellei kyseinen matka ole tilattu, koska paikan a ja paikan b välillä kuulemma sisältyy paikka c, d, e, f, g...etc. Eli jos kuvitellaan vaikka bussimatkaa Enschedestä Damiin, niin bussia pitää vaihtaa melkein joka kaupungissa siinä välissä. Täällä ei bussi kiikuta "Express, ou jee" tyylisesti suoraan, vaan bussia vaihdetaan ja usein. Ihmiset käyttää tuota kiskokanuunaa, ehkä edellä mainitsemallani syyllä, ihan älyttömällä kapasiteettiasteella. Ja miksi ei käyttäis, koska aikataulut pitää pelottavan tarkasti! Hyvä niin!!=) Kello läheni kuutta, ja aloitin marssimisen nepalilaisen oven taakse. Olis voinu kuvitella, et kaverilla ois ollu kaveri, kaverinkaveri ja kaverinkaverin kaverikin nukkumassa samassa huoneessa, sillä jopa intissä oli harvinaista kuulla samanlaista kurkkusinfoniaa, ku tän sällin huoneesta kaiku. No ei siinä mitään, pari kunnon tömäytystä oveen ja perään huuto "MUKANDAA!!", ni parin sekunnin päästä ovelta tulikin jo "thank you, thank you, thank you"-tulva päin näköä. Kaveri piti herättää, kun se hermoili perjantaina, et mitenköhän se herää oikeaan aikaan ku aurinko ei nousekkaan vuorien takaa, ja säteillään herätä häntä...no, ei vaan, kaverilla kun uupuu sellainen vempain ku herätyskello, ni oikeaan aikaan nouseminen voi olla välillä harvinaisen vaikeaa. =) En kyllä tiedä miten se on sitte pari kuukautta heräilly, mut whatever, nyt jannu oli ylhäällä ja missioni oli completed.

Muuten, jos haluutte olla eri kansallisuuksien kanssa aikaisin liikkeellä, ni väliin pikku vinkki, tosiaankin kannattaa lähteä aikaisin liikkeelle. Kun oltiin sovittu muiden kanssa treffit klo6.40, niin viimeinen jamppa, jostain kumman syystä italiaano, tuli ulos ajanlyömällä pauttiarallaa 6.54, ni meinas suomi-jampan korvista tulla savu, tai sitä tulikin vai mitä Tommi!=) No loppu hyvin kaikki hyvin, ehdittiin kuin ehdittiinkin junaan, tosin pyörää piti käskeä hitusen kovempaan tahtiin mitä oltiin alunperin ajateltu! Nimittäin ku siinä klo7 aikaan ottaa sen ensimmäisen aamuhiksan haltuun ja samoilla dödöillä vetelee päivän loppuun, ni parhaatki maalaispojan dödöskaalit meinaa siinä vaiheessa jo pettää! Petti tai ei, niillä mentiin!=) Den Haag ei tarjonnu mitään ihmeellistä, menee samaan kategoriaan "oli kirkko ja silleen"! Sellanen sanonta, et "kun olet nähnyt kaksi hollantilaista kaupunkia, niin olet nähnyt kaikki" pitää kyllä paikkansa. Okei, on paikoissa pikkusia vivahteellisa eroja, mutta painotan sanaa pikkusia. Parasta antia ehdottomasti oli biitsi eli rantsu, tuo merenrannan tarjoama ihanainen hiekkalaatikko. Se oli kieltämäti hieno. Rannalla oli tietysti rantabulevaardi hienoine restaurantteineen, kuten Burger King, McDonald's, KFC..no olisi siellä fiinimpiäkin ravinteleja, mutta soti sovussa siellä mentiin. Junalla takasin, tällä kertaa yksin, Enschedeen, kun porukka hajoili jo siinä vaiheessa osiin. Enschedessä ootti Tommin kämpillä yhden espanjalaisen, nimeä en todellakaan tiedä, synttäripippalot. Kello vierähti tunnin jos toisenki, jossain vaiheessa kateltiin, et nytkö sitä kello pitäis siirtää ja ei siirretty vaan jatkettiin. Olihan siinä seuraavana aamuna ihmettelemistä, et mikähän kello näytti oikeeta ja mikä väärää aikaa, esim. ku kännykkä siirti ittestään ja tietokone, mut tietokoneessa mulla oli Suomen aika, joten kuitenki oli se tunnin heitto...ääääh, antaa olla!=)

Joskus puolen päivän paremmalla puolella nousemisen jälkeen, iski paniikin poikanen kun junamatka Paderinboroniin oli lähtemässä ilman mua! Jos en olis laittanu koneisiin lisää tehoja, ni se oliskin lähteny ilman mua. Hirvee kanuuna päässä ja ilmekkin samassa "hirvee"-kategoriassa pakkasin, väsäsin ruis-aamupalan/lounaan, kehuin Mukandan pyykkaustulosta ja iskin matkaan. Ehdin paremmin kuin sopivasti junaan. Eipä oo mulle ennen tällastakaan käynny!! Juna myöhästy vaihtopaikassa Münsterissä, siellä paskassa maassa, siitä syystä, et junaan nous niin paljon immeisiä, et kaikkien mukaan haluavien raijaamisessa meni älyttömän kauan. Juna oli 10minsaa tästä syystä myöhässä!!! No, okei, juna kans sit oli älyttömän täysi. Jostain iski tajuntaan kuva sellasesta ylibuukatusta linja-autosta, jossain Katmandun ja tuntemattoman väliltä, jossa vimoset kaverit roikkuu linjurin katolla. Sama fiilis, eri paikka, eri väline, eikä toivottavasti niitä kavereita siellä katolla roikkunu...

Paderiin päästiin ja tentteihin pitäis lukea!=) Ens viikolla olis pari kivaa ja näppärää tenttiä tiedossa...JESSH! Et ei muutakuin pänttäämään! Näin teen, tee sinäkin!

Hauskaa viikkoa kaikille!!

Toivottaen,

Uha, epsanjalaisten tyylillä ilmaistuna Juha=)

Ps. Kuvia pitäis tulla jossain vaiheessa lisää, kun vaan saan niitä ladattua koneelle ja koneelta taas siirrettyä tonne "Kolinat kuvina" osioon! Tarkkailkaa, kyllä sinne joskus uutta ilmestyy..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juha ei sun tarvi Katmanduun lähteä niitä täpötäysiä busseja ihmettelemään, tuu vaan tänne äiti-venäjän helmoihin ;)