sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Puuhastelua hollantilaisten puuhamaassa, Enschedessä ja vähän muuallakin!

Edellisestä kerrasta onkin aikaa vierähtänyt jo tovi, joten ei muutaku kirimään!

Lauantai 29.9 meni tutun turvallisissa, sateisissa merkeissä. Kävin kaupungilla pyörähtämässä ja ostamassa junaliput kohti Paderinboronia. Kyseisellä reissulla kävin noutomassa myös Tommin pyörän assalta, kun hää oli pujahtanut jo aamu kuuden jälkeen junaan ja matka kohti Ranskaa alkoi. Saksalaiseen kulttuuriin tutustuin kyseisen PB-kylän maisemissa la - ke. Juna lähti la iltana 21.26, joten saapuminen määränpäähän tapahtui 00.59. Junassa oli brittiporukka, jotka sikaili koko matkan Enschedestä Münsteriin. Hermothan siin meinas mennä, niin muilta kanssa matkustajilta kuin konduktooriltäkin. Polizeilla pelottelemalla konnari sai vähän sakkia hiljemmaks, mut oikeesti ehkä vaan kahdeks pysäkin väliks, ennen kuin ne huomas, et konnari vaan ujutti niitä.

Sunnuntaina käytiin maistamassa perisaksalaista Bratwurstia. Oli yllättävänki hyvää!! Kyseinen lihapötkö tarjoiltiin erittäin vahvan sinapin kera. NAM! Jos haluatte tehdä jotain erittäin hermoja ja mieltä raastavaa hommaa, ni voisin ehdottaa hotellien vertailua netissä. Ai että sitte siitäkin hommasta saa tehtyä vaikeeta. On monta eri sivustoa, jotka tarjoaa samoja hotellaja eri tiedoin ja kaikki sivut on aina ihan erilaisia, joten näiden tietojen kaivaminen on erittäin työlästä. No, onneks saatiin kuitenkin varattua hotelli Pariisista!=) Jiihaa!!! Siellä Jean-Paulit ja muut patongin pyörittäjät oottaa pelon sekaisin tuntein meidän Ranskaan saapumista!

Mä oon ihan koukussa Prison Break 2 -tuotantokauteen. Harvoin joku sarja koukuttaa noin kovasti. Se on musta vaan niin hyvä. Se siitä, eli maanantaina kattelin taas Prison Breakkejä. Maanantain ohjelmassa oli takin metsästystä. "Metältä" jäi käteen kaksi takkiehdokasta. HyväHyvä! Illalla perusmättöt ja ei muutakuin unta kuulaan!

Tiistaina oli tiedossa takin osto ja iltakemut. Minna ja Minnan kämppis Brigitta järjesti kunnon etkot. Oli tarjolla espanjalaisten ilolientä, Sangriaa sekä pikku purtavaa. Minähän suomi-poikana väsäsin Minnan kanssa tuolin jalkaa käyttäen Fisun pakkaseen "porisemaan". Tuolinjalka sopii muuten yllättävän hyvin "kalastajan ystävien" murskaamiseen, jos ei mitään erikoisempaa vempelettä satu olemaan hollilla! Kokeiltiin lemonin makuisia namuja ja sekin toimi yllätävänkin raikkaasti.=) Etkoilla oli parhaimmillaan pauttiarallaa 20 erinäköistä ja maalaista jamppaa ja irmaa. Asiallista väkeä! Jenkkivaihtari oli ihan innoissaan kaikesta mikä liitty Suomeen. Sitte jutut sattu menemään lumilautailun puolelle, ni hyvä, ettei kaveri repiny pelihousujaan, kun oli aiheesta niin innoissaan. "Heikki Sorsa, so great, Antti Autti, ooh" -tähän tyyliin!=) Etkoilta pummilla bussiin ja keskustassa Pflaumenbaum (Luumupuu)-nimiseen baariin/pubiin. Ihan kivan oloinen ja näköinen paikka. Sieltä taxilla Minnalle syömään kevätkääryleitä, uuu jeee!=)

Keskiviikko, silmät auki ja tukka taakse! Oli aika lähteä takaisin sateen ja hämähäkkien keskelle. Kyseiset epelit oli jo yrittäny vallata mun huoneen 4 päivän aikana, mut minä poikahan näytin karvakamuille kaapin paikan, ja annoin kyytiä jokaiselle urvelolle. "Luola" oli taas mun vallassa ja ei muuta kuin unta palloon ja pallo tyynylle.

Torstaina oli vuorossa vimonen kontrollikäynti lääkärillä. Se kesti hurjat 4 minuuttia.."JA SEURAAVA". Diagnoosi oli, hyvin menee, jatka samaa rataa! Tuppo pineneni tuntuvasti ja niin myös olotilakin, koska ainahan ois vaarana kyseisen haavan tulehtuminen tai muu vastaavanlainen tapaus. Koulun jälkeen iskin campuksen ulkopuolella, ihan meidän kulmilla olevalle Arke Stadiumille (Fc Twenten kotipyhättö), kyselemään mahdollisesti jäljellä olevia lippuja illalla pelattavaan Uefa Cupin peliin Twente - Getafe (Epsanja). Liput kourassa ja innosta soikeena poljin kotiin lukemaan Dutchia, koska illalla oli vielä dutchin ihmeelliseen maailmaan tutustumista. Siellä viivyttiin vaan tunnin verran kun piti ehtiä sinne Stadikalle ajoissa. Onneks lähettiin, kun kyseiselle stadikalle mentiin sellaisen jännän laitteen läpi yksitellen, jolloin yllättävän paljon aikaa kului pelkkään sisään pääsyyn! Peli päätty virallisen peliajan jälkeen 1-0 Twentelle, mut kun edellinen ottelu oli päättyny Epsanjassa samoihin lukemiin, niin mentiin jatkoajalle. Jatkoajan jälkeen peli päätty 3-2 Twentelle, mut sekään ei riittäny vaan vierasmaalisäännön perusteella Getafe seuraavalle kierrokselle! Ikävää, olis ollu kiva mennä jatkossakin laulamaan Twenten puolesta!=) Sekin oli ikävä tosi asia kun missattiin yhen unkarilaisen vaihtarin kanssa Twenten kaks viimeistä maalia kun meillä ihan major-kurniva olo ja nakkikoppi kutsu. Siinä vaiheessa kun stadikka kajahti ekan kerran fiilis oli no ei se mitään, mut ku toinen kajahdus tuli, ni pikkasen meinas ottaa päähän...ja rehellisesti ottikin. Nakkikoppi silti kutsu ylihinnoitellun burgerin luokse. Se siitä burgerista ja kotiin tekemään munakasta kun nälkä sen kun vaan kasvo kyseisestä ns. välipalasta. Jääkaapissahan ei tietänkään ollu muuta kuin nepalin jannun kynityt kanat ja sen rehut sekä mun kananmunat. Ei muuta kun hella liekkeihin ja munakasta väsäämään.

Perjantaina kouluun normaalisti. Heräsin siihen kun Acasan porukka oli innokkaasti pyrkimässä siivoamaan meidän toilettia ja peseytymiskoppia puhtaaksi. Jenkkinaapurin neuvottelutaidoilla se sai meille 30minsaa lisäaikaa ja mun oli iskettävä samantein suihkuttelemaan. Leipä suupieleen ja polkien sotkien tunnille. Acasa oli tehnyt myös hyvää työtä keittiönki suhteen! Jesh! Hyvän ilman kunniaks lähettiin italiaano Daviden kanssa keskustaan ostoksille. Citystä palattuani kotikulmille, ni ai, että ois ollu kiva, jos te kaikki oisitte nähny tän nepalilaisen naaman. Hyvä ettei se iskeny hymyllään multa vinttiä pimeeks ku se luuli, et mä olin puunannu sen keittiön puhtaaks. No ei se hymy siitä lannistunu ku se kuuli et Acasa oli käyny puuhastelemassa. Illalla tein puolalaisille Michaleille ja italiaanolle valkosipuli-pastaa ja kuulkaas, italiaanokin joutu myöntämään, että osaa suomalaiset jotain ruokaa tehä. Siitäs sait Berlusconi!!!=)

Lauantaina mentiin kokoonpanolla Davide, Daviden naapuri saksalainen Laura ja sen kaveri Tina ja mä Lauran autolla tutustumaan Nijmegenin ja Arnhemin kaupunkeihin. Peruspaikkoja, ei mitään uutta, kirkot pystyssä ja silleen!=) Illalla oli jenkin vuoro vääntää sapuskaa mulle ja nepalilaiselle. Tommikin saapui Ranskan ristiretkeltään sopivasti soppatykin ääreen ja syömään. Jenkki väsäs lihapullia + pastaa valkoviini-juustokastikkeessa. Söi sitä mielummin kuin selkäänsä otti eli lukekaa rivien välistä! No ei vaan ihan hyvää se oli!=) Tämän kulinaristisen riemuvoiton jälkeen vuorossa oli Sensational Gold bileet yhdessä opiskelija-asuntolassa. Kyseisten bileiden idea oli seuraavanlainen, sisäänpääsy 6 euroa, lasi käteen ja niin paljon kaljaa nassun kautta massuun ku uppoo. Voitte arvata miten se ilta meni! ...noo, siinä samalla meni sitten sunnuntaikin, miettien miksi ei ottanyt "yhtä" vähempää!=/ Nepalilaisen suurin murheen aihe oli sunnuntaina keittiön huono kunto. Mies oli murtunu ku maailman toisiks suurin pato Tervakoskella. Sitä sitte päiviteltiin oikein urakalla ja syyllinenkin pääteltiin aika nopeesti yks-mielisesti!=) Just guess who?!?=)

Maanantaina learning agreementin täydellinen uuteen uskoon laitto sekä assignment no.3 kimpussa melkein koko päivä. Plaah...ei niin kivaa! Mut nyt on jo on tosiaan tiistain puoli ja silmää ja sen toistakin kaveria painaa jo aika paljon, joten nyt se turpa tukkoon ja laput luukulle!

Koittakaa kestää näitä kirjotuksia...tää oli melkosen sekava satsi! Koitetaan ens kerralla paremmalla onnella!

Yo!

-"Se tyyppi sieltä Hollannista"


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vähän mie naureskelin täällä noille sun toilailuille, voin vain kuvitella Juhan sielä viipottamassa ees sun taas :D

Hauskaa tuntuu olevan ja ilmeisesti porukkakin ihan mukavan tuntuista. Joutui sitten italiaanokin nörtymään suomipojan edessä, tai lähinnä herkullisen pastan edessä.. go Juha tuo on paljon jo tuo!

Täällä sitä vain yritettään projektia väsätä vaihtelevalla menestyksellä. Välillä tuntuu että olisi niin paljon kaikkea muuta mitä voisi tehdä ettei oikein aina jaksa keskittyä :) Tänäänkin taas yhdet synttärit tiedossa joten taitaa tulla pitkä viikonloppu :D heh.

Noh, hyvää loppuviikon alkua sinnekin ja kirjoittelehan taas lisää stooreja :)

Ciao.