sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Juha-Pis, Manneken-Pis & Pissis

Lokakuisena keskiviikkona tunnelma oli varsin suttuinen. Assignment nro. 3 kimpussa tuli pyörittyä heti aamutuimaan. Kello oli herättämässä klo7.45 ja skarppina hommiin....siis todellisuudessa klo9, kun tuo Nokialaisen yksi ihastuttavimmista keksinnöistä torkku-toiminto antoi siihen mahdollisuuden. Päivällä ostamaan keskustaan junalippuja perjantaille, Amsterdamin junaan, ja sunnuntaille, takaisin Enschedeen. Eli viikonloppuna oli Brysselin reissu edessä. Jess!! Illalla väänsin samanlaisen hutun (valkosipulikana pastalla) naapureille (nepalin säde, jenkki-toivo ja vierailevana tähtenä toimi Tommi-poika), kuin edellisellä viikolla vaihtarikavereille. Maistui se huttu heillekkin ja hyvä niin!=)

Torstaina perus koulupäivä. Illalla vielä tutustuminen Dutchiin ja Educational Poppiin, eli pop-musiikkiin, joka on tehty oppistarkoitusta varten. Oli muuten mukaansa tempaava kipale, "Wie ben jij?", "Kuka sinä olet?". Kuunneltiin se varmuuden vuoksi sitten 3 kertaa, ettei kellekkään jäänyt pahaa mieltä. Musiikkipläjäyksen jälkeen Minna saapui Enschedeen ja valmistautuminen, eli pakkaaminen, Brysselin matkaa varten alkoi!

Rrrrrrrggnnn!!!! Kello 4.40, herätyskello pirahti! Ihan kärppänä ei pystyny olemana kun torstai-ilta oli kuitenkin venähti klo01 maisemiin. Bussi Campukselta juna-asemalle lähti klo5.55 ja juna Amsterdamiin 6.26. Tiukka aikataulu piti loistavasti, kiitos bussifirma Conexxionin ja paikallisen VR:n. Amsterdamin Amstel-asemalla, myös se olut-merkki, noustiin Eurolines yhtiön VanHool bussiin ja Bryssel alkoi vihdoinkin lähestymään ihan tuntuvasti. Bussi starttasi Amstelilta jo klo9, kun ehdittiinkin aikaisempaan ja nopeampaan vuoroon. Oltiin Brysselissä lopulta pauttiarallaa klo12.16 aikoihin!

Brysselissä oltiin perjantaista - sunnuntaihin. Kyseisen matkan kruununa tai sokerina pohjalla, ihan miten asian haluaa nähdä, oli lauantainen Belgia - Suomi karsintapeli. Perjantaina kierreltiin Brysseliä ja käytiin katsomassa keskustan nähtävyydet pikapikaa. Mannekin pissasi oikein kivasti!=) Brysseli oli yllättävänkin piristävä kokemus, sillä ei rehellisesti oikein tiennyt mitä odottaa. Keskustan vanha aukio, Grote Markt, oli säväyttävä, niin iltasella, kuin päivälläkin. Illalla italiaisen ravintolan kautta hotellille, mikä muuten oli erittäin hyvä, hinta-laatusuhteltaan. Suosittelen sellaista hotellia kuin Husa Hotel Cascade. Nelisen tähteä ei ole tuulesta temmattu.

Lauantaina reseptiunisti piirsi meille reitin, minkä varrella oli kaikkea pikku-kivaa nähtävillä. Sitä reittiä myötäillen hivuttauduttiin kohti Brysselin ydintä, eli centrum-centrumia, eli suomalaisittain ihan leikkisästi keskustaa. Siellä pyörittiin kaubamajoissa, ja tarttui sieltä muutama riepu mukaankin. Illalla iskettiin kohti stadikkaa hakemaan ensin peliliput, jonka jälkeen mentiin nauttimaan tukeva illallinen paikallisen "Henryn ruokamajaan", Dynastia taisi olla tämä paikka nimeltään. Siellä naatiskeltiin kunnon piffit, jotta jaksettaisiin kannustaa suomi-pojat voittoon! Oli muuten metka nähdä miten jalkapallojoukkueet saapuvat Brysselissä pelipaikalle. Ei sen hienommin kuin poliisimoottoripyöräsaattueessa!=) Pullollisen punaviiniä ruoan kanssa juotuamme, livuimme mellakkapoliisien sekä ratsupoliisien ohi kohti otteluareenaa. Suomalaisia oltiin aina metropysäkillä asti vastassa paikallisten sheriffien toimesta. Ja suomalaisethan, hyvän tapansa mukaisesti, oli jo ennen ottelua tukevasti humalassa. Ottelu itsessään oli oikein mukavaa katseltavaa, kahden maalinkin lisäksi, mutta cypruslaisen tuomarin takia suomalaisten ilo hyytyi väkinäiseen tasapeliin. Ikävää, että juomari voi pilata isojen ihmisten ilot. Ottelun jälkeen "Hakkaa päälle" -huudot eivät raianneet eikä edes mellakkapoliisi joutunut käyttämään vesipyssyjään. Muutenkin jälkilöylyt olivat erittäin hillityt. Tunnelma Finski-katsomossa oli hyvä, mitä nyt takana istuneet pissis-tyttelit puhuivat ottelun lomassa "...iiiik, tuolla toi komee kundi on sieltä lentokoneesta. Voi vitsi Emma(nimi muutettu), sä oot kyl hyvä bongaamaa. Mennääks juttelee niitten kanssa? Emmä ainekaa mee. Sen kaveri on ruma. Hyvä Jutta(nimi myös muutettu), sulla on muuten hyvä näkö kun näät ton pallonkin tuolta kentältä! Niin, mä tiedän!"=) OIKEESTI! Jos tyttelien isukit on maksanut heille matkat Tsädi - Rysseli - Tsädi katsomaan "poikaa ja sen kaveria, joka ruma, sieltä lentokoneesta", niin isukeille tiedoksi, rahat menivät onnistuneesti oikeaan ja hyvään tarkoitukseen!!=)

Ilta-Irishcoffeen jälkeen hotlaan ja jälleen yksi unohtumaton potkupallopeli oli takana. Kiitos pissiksien. By the way Minna, tuo jalkapallopelin vankkumaton kannattaja, tiesi pelottavan hyvin Suomen maajoukkueeseen liittyneitä asioita. Näinköhän joukkueessa on hyvännäköisiä pojankoltiaisia vai mistäköhän ihmeestä Minna pystyi tietämään niin paljon joukkueeseen liittyneitä asioita!=) Oli miten oli, olin hänestä hyvin ylpeä!=) Naureskeltiin pissiksille vielä kauan pelin jälkeenkin! Go pissis Go!=)

Sunnuntai, VanHool persuksen alla, siitä junaan ja kello olikin jo 18.37 ja paikkana Enscheden juna-asema. Pakko myöntää, että en olisi ikinä uskonut, että matka voisi mennä ennakkosuunnitelmien mukaan niin minuutin tarkasti, mutta näköjään joissakin maissa on mahdollista pitää aikatauluista kiinni. Hollanti - Belgia -akseli toimi moitteettomasti. Minnalla oli vielä kolmisen tuntia junamatkaa, tuolla niin täsmällisessä ja pikkutarkassa Saksassa. Vaihtoasemalle päästyään, Minna totesi tämän täsmällisyyden erittäin lähietäisyydeltä, sillä toinen juna oli "vain" 45minuuttia myöhässä. Onneksi saksalaiset kuitenkin osaavat polkea jopa junaankin lisävauhtia, ja lopulta tämäkään juna ei ollut ihan kauheasti myöhässä. Huhut kuitenkin Saksan maalta kertovat, että juna jos toinenkin, ei täsmällisestä stereotypiastaan huolimatta, ole kovinkaan täsmällisiä. VR ei välttämättä olekkaan niin huono lafka. Pitäisköhän ehdottaa DB:lle eli Deutsche Bahnillekin juna-aikataulujen pidentämisiä, jotta myöhästelyt vähenisivät samalla tavalla kuin VR:kin.

Maanantai meni ihmetellessä maailman menoa. On se maailma ihmeellinen!=)

Ihmeellistä viikkoa teillekkin toivottaen,

Juha

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Muista Juha vetää keittoo. T. Matu