maanantai 22. lokakuuta 2007

Hellurei, ja hellät tunteet!

Yo! Taas mennään, eikä meinata...

Koko viime viikon oli odotusta rintakarvoissa! Porukoitten oli tarkoitus pöllähtää perjantaina Hollannin maaperälle Minna kera. Kuitenkin sitä ennen oltiin torstaina hollantilais-veikkojen kanssa pelailemassa paikallisilla erikoissäännöillä höystettyä, mökkikansan jumaloimaa, suorastaan merkillisen ihmeellistä Uunoa! Ai että kuulkaa kun korttia läiskiessä tuli monet mökkireissut mieleen....aaah....kesä, sauna ja kesämökki...ja takaisin Enskeden karuun torstai-illan ääreen. Säännöissä oli eroja mm. jonkun lyödessä seiskan kaikkien pitää läiskätä tassu korttipinon päälle, se joka läiskää tassun hitaimmin elikkä vimosena, joutuu nostamaan pakasta 2 lisäkorttia, saman numeroisen ja värisen kortin saa läiskätä missä välissä vain samanmoisen kortin päälle ja peli jatkuu siitä mistä välistä korttia läiskittiin viimeeksi...etc... Illan aikana tietysti kurkkua kuivas oikein urakalla. Mietittiin vesivaihtoehtoa (just joo), mutta päädyttiin kuitenkin melkein pullotettua vettä edullisenpaan ohrapirtelöön. Siinä lipitellessä ja korttia läiskiessä ei huomannut kyseisen "kuohujuoman" hupenemista, joten pahin mahdollinen tapahtui: "KALJAT LOPPU, OIKEESTI?!?!?!?!?" Vähän aikaa asiaa ihmetellessämme ja herkimpien osallistujien silmäkulmia kuivaillessa, nokkelat dutchi-jampat olivat jo asioiden edellä. Enschedestä ja varmaan muualtakin tuulimyllyjen luvatusta maasta löytyy erittäin oivallinen iltojen pelastaja, nimittäin paikallinen kaljakuriiri Alex. Soitto Alexille, tilaus ja noin 30minuutin odottelu ja vóila: jääkaappikylmä olutkori oli jälleen luonamme!=) Suomalaiset vois ottaa mallia tästä asiasta, erittäin miellyttävä uusi tuttavuus!

Torstaista jälkeen rymisikin jo perjantai. Konkkaronkan piti saapua rajan takaa perjantain aikana. Koko päivä käytännössä meni siivoillessa paikkoja ja miettiessä, et mitäköhän ihmettä sitä vois täällä näytellä, koska Enschedessä asustaa 152 000 karvakuonoa (lähde: Wikipedia) ja keskusta kun ei nyt kauhean eksoottista tarjoa. Päivän aikana tuli välitietoa rajan takaa, että missä mennään. Illan pimetessä ja terassilla odotellessani, tuttuakin tutumpi Maxima kaarsi hotellin kulmille, josta ohjasin eksyneet kulkijat hotellin huomaan! Iltasella käytiin iskemässä nassuihin ja massuihin kunnon iittalilaiset pizzat ja muut härpäkkeet viinin kera tietysti. Lauantaina oli perus kaupunkiin tutustumispäivä, ja siinähän se meni markkinoilla ja kaupoissa pörräillessä. Illalla taas kunnon ravintelikeikka ja pehkuihin!

Sunnuntaina sitten lähdettiin kohti Belgiaa ja paikkallista Outlet-ostoskeskusta. Ajateltiin ajaa Saksan kautta, kun tuolla "paskassa maassa" saa ajaa vähän hätäsemmin. Noo, matka menikin ihan mukavasti ihmetellessä saksalaisten autojen vauhdikkuutta. Sattui matkan varrella yksi "valokin" välähtämään, et saas nähä lähtee kusti polkemaan Saksasta Lahteen asti!=/ Saksasta Hollantiin palattuamme huomattiin navigaattorin "huono puoli". Nimittäin Hollannissa paikalliset maanteiden sankarit oli päättäny laittaa moottoritiet uusiks, joten navigaattori ohjaili minne sattui. Onneks oli vanhat, vuodelta 1993 eli "melkein uudet, kartat mukana, et todellakin, sanan mukaisesti pysyttiin kartalla!=) Satuttiin ajamaan Roermond-nimisen kauppakylän ohi ja matkalla oli "Fashion Outlet"-kylttejä. Päätettiin käydä kurkkaamassa tämä kyseinen tönö, kun matkaa Belgian paikkaan oli vielä pauttiarallaa sellanen 40kilsaa jäljellä. Sattui niin somasti, et löydetty paikka saattoi jopa olla parempi vaihtoehto kuin se Belgian mesta. No, Roermondiin sitten jäätiin. Jotain riepuja ja kankaan paloja sieltä mukaan tarttui, ei mitään dramaattista kuitenkaan! Koko päivä vierähti parkuvien kakaroiden, lastenvaunujen, koirien ja ihmispaljouden keskellä. Uskomatonta miten sunnuntaipäivänä saksalaiset, hollantilaiset ja jopa belgialaiset osaa iskeä samaan paikkaan samaan aikaan. Ja olihan siellä eksyneitä suomalaisiakin joukossa. Välillä meinas oikeesti ahdistaa, samalla tavalla kuin joulun "paniikkiostosten" aikana konsanaan! Onneksi selvittin kuitenkin kunnialla. Sitten Maxi kohti Enskedee ja paluumatka alkoi.

Maanantaina porukat golfas ja me oltiin Minnan kanssa kunnon caddieitä. Ekan väylän griinillä oli jäätä, joten lämpötila ei sillä hetkellä päätä huimannu, enemmänkin kylmä kalvas. Päivän aikana lämpötila nousi johonki 6-7 asteen tiennoille, mutta oikeesti tuulen kera tuntui paljon kylmemmältä. Minna jätti leikin kesken maanantaina ja lähti opiskelemaan. Porukat ja minä jäätiin pitämään suomalaisten puolia Skeden maisemissa.

Tiistaina koulupäivä ja illalla viimeinen ehtoollinen porukoiden kanssa. Keskiviikkona olis aikanen herätys, purkamisen ja pakkailun merkeissä, kun pitää laittaa porukoiden mukana roinaa takas Suomeen päin. Ja sitten olis sellanen Dortmundiin lähtö siinä aamupäivällä...mutta siitä vaikka joskus ehkä vähän enemmän...

Paras ravurikin väsyy joskus, ja nyt tämä lämminverivarsa nuukahti, joten hauskaa viikonjatkoa kaikille!! Kuulumisia sieltäkin päin saa/pitää laittaa allekirjoittaneelle vaikka facebookkiin tai maileitse! Olisi kiva kuulla teidänkin kuulumisia!=)

Ciao,

Juhizmo83Ei kommentteja: