sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Vimosia viedään!=)

Onhan siitä viimesestä kirjottelusta jo aikaa reippahasti yli kuukaus!!! Ehkä on ihan hyvä aika kirjottaa edes jotain tännekin, ennen kuin suksien monot näyttää taas kohti lumista Suomea(toivottavasti lumista)!!!

Elikkäs tänne palailtiin silloin tammikuun alkupuolella ja vieteltiin aikaa Minnan kanssa. Käytiin vähän kattomassa alennusmyyntejä tuolla ihan eteläisessä Hollannissa asti, ja tarttuihan sieltä käpäliin jotain pientä ja pehmeetä. Onneks on luottokortti keksitty!=) Reilu viikko pyörittiin Minnan kanssa näitä seutuja, ennen kuin Minnan koulu alko Paderin puolella. Mulla oli 15.-16.1 seminaari Haagissa, liittyen International Negotiations kurssiin. Siellä yritettiin pitää Kyproksen lippua korkeella erilaisissa tulenaroissa asioissa, sillä olin kyproksen krapaasina Paolos Paolodiitisina paikalla neuvottelemassa kiperistä Lissabonin Agendaa koskevista aiheista. Reissun parasta antia oli karaokelaulanta Haagin keskustan kuppilassa. Voin muuten tähän samaan hengen vetoon mainita, et jos jotku suomalaiset ei osaa laulaa karaokea, ni ei muuten osaa saksalaisetkaan. Onhan se hyvä, et vetää kipaleen tunteella, mut jos tunnetta on pelissä enemmän kuin laulua, ni korvat suorastaan vaati ujelluksen loppumista. Jotta paikallaolijat ei lähteneet juoksien kotiin, ni pitihän sitä Suomi-pojan mennä laulamaan....tosin en ollut yksin. Laulettiin viidestään (2xepsanjalaista, mexicolainen, hollantilais-kolumbialainen ja mä) John Travoltan Summer nights, uu jee..

Haagin matkan jälkeen olikin pari päivää Enskeden maisemia ennen kuin suuntana olikin taas Minnan Paderborn. Siellä vietin 4 päivää lomaa, käytiin mm. Bielefeldissä. Ihan mukava oli matkustaa vähän Saksassakin. Saksasta kotiuduin torstaina, koska olin luvannu tehä vaihtarikavereille suomalaista ruokaa. Tosi suomalaista teinki. Ensin ajattelin mennä naapurimaan puolelle ja vääntää lihapullia ja muusia. Mut sit kuulin, et uskonnollisten ja vakaumuksellisten syiden takia liha pitikin vaihtaa kanaksi. Joten tein sitte niinkin eksoottista kuin valkosipulikanaa pastalla á la Juha from Finland. Ostin 2,5kiloa kanaa ja 2,5 kiloa pastaa, ja muitakin tarvikkeita oli reilusti yli kilon, joten ruokaa tuli sitte tehtyä kuin vähän isommallekkin pesueelle. Ja hyvä oli, et teinki sillä ruoka meinas loppua kesken ku paikalle paukkas nopeasti laskettuna 20 nälkästä maailman eri puolilta olevaa immeistä. Ihmeen hyvin se uppos kaikille, ja jopa muutamat kehutkin sain. Liekö ollu puhdasta kohteliaisuutta vai mitä..=)

Viime viikonloppuna kävin kavereiden kanssa viimeistä kertaa A'damissa. Ihan mukava reissu oli!! Ajateltiin tehdä kulttuurimatka mm. van Goghin museoon. No se matka tehtiin ja todettiin samalla, et museo oli jo menny kiinni. Katottiin hienoimmat maalaukset ikkunoista olleista julisteista ja oltiin tyytyväisiä. Jotta suru ei ehtiny tulla puseroon, ni ihan vain tästä syystä mentiin sitten ottamaan yhdet ölyset. Näiden jälkeen iskettiin italialaiseen ravinteliin syömään pizzaa. Pizzantekijät oli kotosin Sorrentosta, läheltä Napolia, joten hyvä pizza oli takuulla tulossa. Ja maistuhan se. Pizzan jälkeen kattelemaan A'damin nähtävyyksiä ja sitte illansuussa mentiin De Kroon nimiseen clubiin. Musaa tuli tupaan tuutin täydeltä ja vieläpä hyvää sellaista. Sisäänpääsyäkään ei ollut meidän ihmetykseksemme. Viereiseen bilemestaan sisäänpääsystä oliskin sitten pitäny pulittaa 20 euroa, joten valintamme osui aika oikeaan!!=) Enschedessä oltiin klo6 aamulla.

28.1 lähettiin kattomaan pohjoista osaa Hollantia, mm. kaupunkia nimeltä Groningen. Sieltä suunnattiin kattomaan Hollannin ylpeyttä ja turvan takaajaa, eli suurta ja mahtavaa patoa. Koko päivä meni ajellessa, mut ku oon "lomalla" ni mikäs siinä reissatessa.

Viimestä viikkoa viedään ja nyt on kaikki paperihommat jo hoidettu. Huomenna olis huoneen lopputarkastus ja huoneen luovutus. Pari päivää pitäis muiden nurkissa pyöriä. Muutamat loppupippalot on vielä edessä ja sitte lauantaina 2.2 suuntana on Saksa ja Paderborn. Suomeen takaisin tullaan Minnan 6.2. Muutto olis sitte 9.2 Lappeen suuntaan.


JIIIHAAA, LOISTAVAA PALATA SUOMEEN!!!

Paluuterveisin,

Juha

PS. ajattelin vielä jossain vaiheessa kirjotella koko reissusta sellasen napakan tiivistelmän!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Transplante de Cabelo, I hope you enjoy. The address is http://transplante-de-cabelo.blogspot.com. A hug.