torstai 13. joulukuuta 2007

Suomi-poika kipasee joululomalle!!! JEE!!=)

Praha takana, Amsterdam edessä...näin ainekin suunnitelmissä luki kun pääsin takasin Enskedelään. Tiistaina (4.12) siis saavuin takaisin tänne Hollannin sateeseen ja torstaina olikin sitten jo suuntana Amsterdam Centraal. Kiirettä pitää/tai piti!=) Parin päivän ihmettely meni erittäin reippahasti rillutellessa ja sitä sitte istukin jo NS:n (paikallinen VR) pehmoisella "nahka"penkillä Minnan kanssa. Tämän reissun tarkoitushan oli tavata Minnan porukat, veli ja setä vaimoineen!(..tai siis ihan yksi vaimohan hällä on joten älkää juuttuko tohon=)) Amsterdamin sykkeessä. Centraalillahan me sitten nähtiinki, ja olihan sitä taas mukava nähdäkkin!=) Centraalin elikkäs rauttisaseman edestä taksilla majapaikalle, osoite Singel 410, Kiitos!

Majapaikkana toimi 1647 rakennettu talo kanaalin rannalta! Aika hienot puitteet sanoisin!=) Talon alakerrassa toimi jonkinnäköinen kylttifirma ja yläkerran 3 kerrosta oli sitten meidän käytössä! Tässä vaiheessa voitte ihmetellä mikä ihmeen hotelli tollanen olis...hyvä kysymys, sillä kyseessä oli yksityisiltä vuokrattu asunto! Tällä tavalla kaikki 7 henkeä pystyttiin majailemaan samoissa tiloissa sillä tässä "kotokolossa" oli neljä makkaria parisängyillä varustettuna, joten tilaa kaikille oli tarpeeks! Aamupalat syötiin aina kämpillä ja päivällä/iltasella nautittiin kaupungilla mitä milloinkin! Ainut miinuspuoli tässä asuntolassamme oli se, että vessoja oli se ruhtinaallinen yks pönttö ja sekin isketty varmuuden vuoks sitte vielä ammeen viereen, et varmasti tulis aamusin ruuhkaa siihen kompleksiin! No pakko myöntää samaan henkäsyyn, et loppujen lopuks jonot veti yllättävänki hyvin ja suurimmilta jonokahakoilta vältyttiin! Sanasotaa aina syntyy, mut se on normaalia, kuten "Mikä ihme siellä kestää! Vauhtia nyt!!!"

Ensimmäinen ilta meni ruokaillessa ja muutaman tervetulo-oluen ja -juoman tahdittamana!=) Perjantaina iskettiin kävelykadulle ja aikasemmin oltiin jo päätetty, et kulttuurillinen pläjäys tälle päivälle olis Anne Frankin museo. Ja käytiinhän me Homomonumentilla ja Multatuli-patsaalla!=) Eli varsin värikästä menoa! Suorastaan sateenkaaren välkettä! Mutta kyseistä suuntautumista tunnustaviin ihmisiin kyseisessä vapauden mekassa törmää kaikkialla! Esimerkkinä mentii kahville(Irishkohville) jonnekin sadoista A'damin kuppiloista ni ainekin miesten vessassa oli pöntön yläpuolelle laitettu peili, jotta kun miehisyyttä esittelee pöntölle seisaaltaan, ni näkee sitte varmasti et miltä se "pissiminen" näyttää!!!! Kummastusta tuokin peilin kappale joukossamme herätti! Mut mikäs siinä jos tykkää lähemminkin tätä toimitusta seurailla. No kyseisen kuppilan jälkeen päästiin sinne Frankin museoon ku jonoa oli sen verran ja voipuneet tallaajat suorastaan vilun valtaamia, että juuri tuonne "peili-kuppilaan" piti sitten päästä!=) Museo itsessään oli ihan mielenkiintoinen ja aika painostavan tuntuinen, ku mietti taas mitä kaikkea sitä on joskus "pahan aatun" aikaan tapahtunu!=( Eli suorastaan koskettava tuo museo oli...

Illalla lähdettiin etsimään kiinalaistaravintolaa, jossa kuulemma oli erittäin hyvää kiinalaisittain valmistettua ruokaa! No ennen kuin huomattiin ni tallusteltiinki näyteikkuneiden ohitse, joissa erittäin eloisen näköisiä "nukkeja" koputteli, varsinki miespuoleisten askeltajien suuntaan. Eli päivän aikasemman koskettavammasta maailmasta oltiin tultu synnin ja punaisen värin maailmaan. Olihan se epätodellista, et joku kauppaa sun vieressä itteään sulle. Ehkä yhtenä älyttömimpänä juttuna yks live-tapahtumapaikan tarjoaja tarjos meille "Family Discount" -tarjousta! Joo, ei muutaku koko lössillä kattomaan ku...no annetaan olla! Ja sitte oli aikuisviihdeliikettä jos jonkinlaista ja melkein jokaisen av-liikkeen vieressä joku jakso vielä kebabiakin pyöritellä. Kysymys kuuluu, et kelläköhän tolla alueella iskee yht'äkkiä nälkä, no ei ainekaan meille vaikka sitä kiinalaista oltiinki lähdetty ettimään. Lopulta, kun joka päivä kuitenki on otakin ruokaa poskiin laitettava, mentiin sellaiseen pihvipaikkaan, mikä jälkikäteen todettiin ylihintaiseksi. Nälkä lähti, mut lähti sitä rahaakin jonnin verran.

Ruokapaikasta suunnistettiin hyväksikuultuun live-musiikkipaikkaan, Waterholeen. Ajateltiin matkan pituudesta johtuen käyttää paikallista sporaa, eli raidebussia. Sporapysäkillä mun luo tuli sellanen etelämaalainen "paikallinen" juippi kysäsemään et "Do you wanna cocaine?", Suomi-poika jääty, hymyili ja vastasi "No, Thanks"!=) Hyvät käytöstavat poika omaa ku tollasessakin tilanteessa vielä kiitellään!=) no joo... Waterholeen päästiin ja live-musaa tulikin tuutin täydeltä. Sisään makso vaivasen 1 euron. Musiikkia lavalla tuotti Jay Hayes Project. Jotain rokahtavaa juttuahan se oli, ei kauheesti sytyttäny, mut live kuin live! Paikalla oli omat säännötkin, 1. ei kovia huumeita, siis pössyttely on ok, 2. ei liian intiimiä kanssakäymistä ja 3. ei tappeluita. Ihan hyvähän se on tietää etukäteen miten saa käyttäytyä!=) Kyseisessä baarissa kuin muuallakin Amsterdamissa pääsi tuoksauttamaan tuota sallittua "ruohoa" joka paikassa, jopa turhautumiseen astikkin...melkein! Lauantaina jatkettin shoppailua ja käytiin kanaaliajelulla. Syömässä käytiin tällä kertaa kiinalaisessa, oli muuten aikas jees!!! Illalla kovan etsimisen jälkeen löydettiin irkkubaari trubaduurineen. Sunnuntai-aamuna olikin sitten jo aika lähteä takaisin arkisiin maisemiin.

Viikko meni koulujuttujen parissa. Torstaina italiaano Daaaavide järjesti 19 hengelle illallisen, lohipastaa ja vihannespastaa, namnam. Perjantaina oli vuorossa omat synttäripippalot ja "Invisible Friend"-illallinen. "Invisible Friend"-pelin idea oli se, et kaikkien osallistujien nimet laitettiin hattuun, nimet vedettiin hatusta yksitellen ja nimi joka kohdalleen osui, niin kyseisen irman tai jampan invisible friend sitten oli. Itse olin italialaisen Emmanuelin näkymätön ystävä. Näkymättömän ystävän oli tarkoitus sitte kahden viikon aikana tehdä/ostaa ystävälleen jotain pikku-kivaa ja sitten pelin loppuillallisella jaettiin varsinaiset lahjat. Itse ostin Emmanuelille sellasen korvaläppäpipon kun kaveri on päälaeltaan karvaton, ja näin ollen ei Hollannin pakkasissa pää enää palele. Piti "kovasti", ainekin näin jamppa vakuutteli.

Lauantaina mentiinkin sekalaisella porukalla viettämään Amsterdam-päivää. Oltiin A'damissa klo14 aikoihin ja sieltä tultiin takaisin tokavikalla junalla eli Enschedessä oltiin about 1.00. Matkassa oli mukana 2 x hollantilaista, Sander ja Bart, saksalainen Andre ja espanjalaisten lahja maailmalle, uusi naapurini Mikel. Kierrettiin ja kaarreltiin, ja pitihän A'dam ensikertalaisen Mikelin nähdä tuo punaisten lyhtyjen meri. Sunnuntai tuli ja meni pakkaillessa. Maanantaina matkasin Paderiin ja Düsseldorfista sitten keskiviikkona lennetään koti-Suomeen!!!!! Vähänkö LOISTAVAA!!=)

Kaikkia joulujuttuja ja kavereiden näkemistä odotellen,

Tonttujen tonttu, Juha

Ei kommentteja: