keskiviikko 12. syyskuuta 2007

Hikeä pinnassa!

Sunnuntaina sitten kävi niin kuin uumoilinkin, eli McLarenit jyräsivät sitte Italiassa. No paistaa se aurinko näköjään risukasaankin, eiks je!=)

Maanantaiaamu lähti hyvin käyntiin. Avasin verhot ja huomasin, että ulkonahan vihmoo perihollantilaiseen tyyliin vettä. Maanantain piti olla se päivä, jolloin oli tarkoitus käydä ostamassa lenkkikengät keskustasta ja sitten vielä iltasella mennä sinne IKEAan. Vedestä viis, ja matkaan. Pakko myöntää, et jouduin odottamaan hetken, jotta pahin sade vähän hellittäis. Alkutaival lähti hyvin käyntii tihkusateessa, mut puolivälissä yliopistolta Enscheden keskustaan (matkaa n.4,5km) alkoi sataa kaatamalla vettä. Kastuin aika mukavasti. Keskutassa ihmettelin, et ajaapa sade ihmiset pois kaupoista, kun missään ei näkyny elonmerkkejä. Samalla tajusin, et yksi hollantilainen Sander varotteli maanantai päivistä, et jotku kaupat saattaa avata vasta iltapäivällä! Kurvasin Intersportin eteen ja ovessa oli aukioloajat "Maanantai 13.00-18.00". Kun saavuin keskustaan, niin kello oli jotain vähän päälle klo11. AUTS!!

Etsin muita kauppoja, jotka mahdollisesti olis auki. Löysin yhden harakiriliikkeen, josta ostin sateenvarjon. Joku juoppo huuteli mulle samaan aikaan kadulta jotain dutchiks "...kaputt...kaputt.." enkä tajunnu, et se tarkotti sitä sateenvarjoa. Kävelin kävelykatua etsien toista urheiluliikettä ja lopulta sellaisen löysinkin. Näin, et liikkeen sisällä oli joku immeinen, joten koputin liikkeen ikkunaan, kun ovissa ei ollut aukioloaikoja. Mies tuli avaamaan ja vastasi mun kysymykseen, et avataan vasta klo13, mut silti se päästi mut kattelemaan niiden lenkkarivalikoimaa. Erittäin ystävällinen kauppias. Osasyynä siihen, et se laski mut sisään taisi olla se, et olin niiin yltä päältä märkä, ettei se raaskinu lähettää mua tyhjin käsin takasin. Sain erittäin asiantuntevaa palvelua ja sieltähän mä ne lenkkarit sitte ostinkin. Olihan ne vähän kalliimmat mitä olin ajatellut, mutta oikein hyvät tuntu olevan. Sitte takasin sateeseen ja polkemaan kohti yliopistoa. Nyt ajattelin olla super-hollantilainen ja ajaa sateenvarjo kädessä pyörällä. Tässä vaiheessa tajusin sen juopon huudon "kaputt" nimittäin pari ensimmäistä kunnon polkasua, niin sateenvarjo meni rikki ja kaiken kukkuraks ketjut lähti pois paikoiltaan. Ei muuta ku sateenvarjo kasaan, pyörä tien sivuun ja eikun ketjuja asentelemaan. "Onneks" toi ketjujen takasin laitto sujuu jo aika kivuttomasti, kiitos ankaran treenaamisen, mut itellä on sen verran riisuttu malli onneks, et oman pyörän ketjuja pystyy jopa käsittelemään. Täällä näkee sellasia pyöriä, joiden ketjujen suojana on kokonainen laatikko, et on varmasti mahdoton tehtävä asentaa ne paikalleen. Lopulta pääsin takaisin yliopistolle. Kävin OSTAMASSA jopa kaksi koulukirjaa. Täällä nimittäin kirjastosta lainaaminen ei ole yleistä, koska niitä kirjoja ei tietenkään siellä ole!=) Kaikki ostaa kurssikirjat, melko tyyristä touhua, tiedän!!


Maanantai-iltana käytiin vähän isommassa ostarissa, mikä on Hengelossa, ostoksilla ja samalla reissulla polkasin IKEAan. Löysin IKEAsta kaiken tarpeellisen ja tarpeettoman, sekä tuli vähän niin kuin kaupan päällisiks syötyä ruotsalaisten itse-koottuja lihapullia. Oli muuten hyviä!=) Koko päivän aikana tuli pyöräiltyä lähemmäs 30km ja sitten illalla vielä vaihtareiden kanssa pelailtiin fudista, joten melko urheilullinen päivä. Koulua mulla ei muuten maanantaisin ole!=)

Tiistaina koulun jälkeen käytiin taas kaupassa. Kaupassa käynti on kivaa!=) Illalla jenkki-naapuri tuli kolkuttelemaan ovelle ja kyseli, et lähtisinkö Campus-alueella sijaitsevaan baariin tietovisailemaan. Ei muuta kuin menoks! Niinhän siinä sitten kävi, et me hoidettiin "poika" kotiin eli voitettiin, tietysti!=) Palkintona oli tietoviisaiden tiedonjanoa helpottavaa kaljaa!!=)

Keskiviikko meni Suomi - Puola peliä odotellessa. Katsottiin peli kokoonpanolla: 2 puolalaista, jenkki, 2 ranskalaista, unkarilainen ja 2 suomalaista. Italiaano kokkas meille pasta-carbonaaraa, ja voin muuten rehellisesti sanoa, et oli HYVÄÄ!!=) Kaveri opetti mullekin, et miten kunnon pasta-carbonaara valmistetaan. JESH!=)

Sellasta täällä tällä kertaa! Mullekkin päin saa mailia pistää ja kertoa omia kuulumisiaan. Se olisi hirmu mukavaa!=)

Mukavaa loppuviikkoa!

F. Torres

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, voiko kaikki mennä noin metsään :D Ilmeisesti. Hihhih, mutta pitänee käydä lueskelemassa sun stooreja :)

-Namutäti-