sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Oikeassa paikassa väärään aikaan!

Torstaina oltiin taas porukalla oikeassa paikassa väärään aikaan!=) Kukaan vaihto-opiskelijoista ei ollut huomannut/havainnut yhden kurssin alkavan vasta ensi viikolla, jolloin TAAS meidän vaihtariporukka suhasi väärässä paikassa. Meille jaetussa kurssiaikataulussa sanottiin, että kurssi alkaisi tällä viikolla, mutta ei näin sitten käynytkään. Noo, ei siinä sinänsä mitään, mutta onhan se pikkasen turhauttavaa olla koko ajan ihan pihalla. Loppupäivän luennoille sitten kyllä eksyttiin ihan oikeaan aikaan oikeisiin paikkoihinkin, mikä sinänsä oli kovin yllättävää!=) Torstaina kävi myös paikkalisen LOAS:n eli Acasan ihminen esittelemässä minulle paikkoja tästä asuntolasta. Esitin sille kiperiä kysymyksiä ja näytin tietysti myös meidän kovin hurjan näköistä keittiötämme. Kaveri lupasi, että perjantaina tulee pari leidiä siivoamaan jääkaapin ja uunin. Ja näin onneksi tapahtuikin.

Perjantaina ei ollutkaan sitten koulua vaan mentiin porukalla keskustaan. Osalla vaihtareista oli passi kaksi viikkoa kanissa, koska jokaisen vaihtarin, joka asustaa Hollannin alavilla mailla yli 3 kuukautta, joutuu rekisteröitymään kaupungin asukkaaksi. Outoa sinänsä, että passi jouduttiin antamaan kahdeksi viikoksi pois, sillä passihan on ehkä se tärkein dokumentti kun täällä ulkomailla ollaan. Itsehän en voinut passiani kaniin jättää, koska minulla oli se Liverpoolin reissu samalla viikolla kun tänne saavuttiin. Sain hoidettua asian siten, että kävin itse omatoimisesti Stadtskantoorissa eli valtionkonttorissa hoitamassa asian. Outoa sinänsä, että passin joutu jättämään kahdeksi viikoksi konttoriin, kun itse kävin konttorissa, niin koko asian hoitamiseen meni passin skannauksen ja paperin täyttämisen ehkä rapiat 5 minuuttia. Mutta kuten jo aikaisemminkin sanottu, niin maassa maan tavalla. Perjantai-iltana olikin sitten vaihtareille tarkoitettu Back to School Party. Alkuillasta mentiin yhteen maalaistaloon, mikä on muutettu oppilasasuntolaksi, etkoilemaan ja siitä sitten suhattiin kohti keskustaa. Keskustan baari oli todella pieni ja ilmastoinnista tässä ravintolassa ei ollut tietoakaan. Joten ainekin oli lämpimät oltavat! Ja kuten moni teistä tietääkin, kun meikäpoika alkaa hetkuttamaan, niin lämpö nousee entisestään, ainakin siis itselläni!!=) Tuli tanssittua esim. Macarenaa espanjalaisittain!=) Toisen suomalaisen, Tommin kanssa, tultiin baarista vielä tähän mun kämpille maistelemaan Warsteineria, ettei ne vaan mene vanhaksi!=)

Lauantaina olikin sitten perinteinen baari-illan jälkeinen päivä. Eli heräsin reilusti puolen päivän jälkeen, siitä paikallisen McDonald's antimia herkuttelemaan ja sitten kaupan kautta takaisin kotiin. Yritin McDonald'sissa ensimmäistä kertaa tilata purilaista vähän auttaen sekä englannilla että dutchilla, eikä siitä tullu mitään muuta kuin lisää vaikeuksia. Lopulta löydettiin yhteinen sävel ja sain haluamani murkinat! Siivottiin asuntolani keittiö muiden asuntolan kavereiden kanssa, ja nyt OIKEESTI se alkaa näyttämään jo paikalta, jossa voi jopa ajatella laittavan myös sitä pöperöä suuhunsa ja tekevänsä sitä, mitä kutsutaan myös ruuaksi.

Tänään oli tarkoitus lähteä käymään IKEAssa hankkimassa leikkuulauta ja pari veitseä, mutta onneksi en ehtiny lähteä, vaan tarkkana poikana tarkistin vielä netistä IKEAn aukioloajat. KappasKappas, eipä se IKEA näin sunnuntaisin olekkaan auki!=) Nyt sitten olisi tarkoitus tehdä murkinaa ja katsoa McLareneiden ylivoimaa Italiassa. Kiitokset tästä mukavasta mahdollisuudesta katsoa Formel 1, pitää esittää naapurimaan pojille, nimittäin saksan vetovoimaisin tv-kanava RTL näkyy myös täällä ja hehän näyttävät Formel 1 livenä! Joten pakokaasunkatkuista sunnuntaita!

Adios amigos,

Torres

Ei kommentteja: