tiistai 18. syyskuuta 2007

Paha karma, pahempi karma, Juha

Nyt on ehtiny vähän aikaa jo vierähtämään viime kirjottelusta, mutta koitetaan kuroa vähän päiviä kiinni....

Torstaina Puola-tasurin jälkimainingeissa aloiteltiin päivää. Illalla oli vuorossa meidän jo viikottaiseksi muodostunut (eli jo kaksi kertaa tapahtunut=)) illallinen hollantilaisten ja saksalaisten kanssa. Kokkausvuorossa oli suamen poijjaat. Me ajateltiin ensin Tommin kanssa tehdä jotain suomalaista ruokaa....mutta sitten käännettiin takki ympäri ja tehtiin ihan perus pasta-bolognese á la pienellä Suomi-vivahteella. Ruoasta tuli kieltämättä ihan hyvää ja jopa muillekkin maistui, tai sitten niillä oli vaan niin kova nälkä, ettei ne voinu kieltäytyä!=)

Illalliselta siirryttiin sitten kohti keskustaan "iltaoluille". Mutta kelleppäs taas sattui ja tapahtui. Kummeleita siteeratakseni "Nyt sattu Juhaa leukaan!". Meikäpoika lähti ohittamaan Campus - Enschede matkan keskivaiheilla edessä ajanutta, polkasin kunnolla, ketjut lähti pois paikaltaan, menetin tasapainon ja kaaduin ohitettavan kaverin kylkeen. Leuka, vasen käsi ja oikea polvi sai vähän ruhjeita sekä farkut tottakait meni rikki. Onneksi ei käynyt pahemmin!! Oli nimittäin vauhtia Suomi-pojalla sen verran, et nää ruhjeet on jopa silmin nähden minimaaliset. Pyörä sitten saiki vähän kovemman iskun. Etulokari on ihan könöllään, etukäsijarru, dynamo, etu- ja takavalo "epäkunnossa". Pyörä oli vielä sen verran ajettava, et päätettiin lähteä jatkamaan matkaa kohti kaupunkia, toki yhden kaverin kautta, et saatiin kädet ja ruhjeet pestyä. Sitten keskustaan ja olusille.

Perjantaina oli vain yhdet luennot (2 tuntia), jonka jälkeen starttasin koneet suoraan kohti Saksan maata, Minnan luo viikonloppuvisiitille. Oli aivan mahtavaa päästä käymään, kun onhan tässä jo vähän aikaa ehtinyt vierähtämäänkin, ettei olla nähty, muuten kuin Skypen kautta. Minnan huone oli mun huoneeseen verrattuna ISO ja avara. Se on ihan "suomalaistyylisessä" solussa eli kerrostalossa. Minnan lisäks asunnossa majaili kolme muuta opiskelijaa, 2 saksalaista ja unkarilainen. Kyllä oikeesti käy kateeks, kun ei tarvitse mennä keittiöönkään ulkokautta, niin ku mun!! Mut samaan hengenvetoon oli kiva nähdä, et Minnalla on hyvät oltavat Paderbornissa!=) Asunto oli ihan yliopiston vieressä ja ihan kivenheiton päässä isosta kauppakeskuksesta. Kaupungin keskustasta matkaa taitaa olla joku 1,5 - 2 kilsaa. Eli kiva sijaintikin!

Kaupunkina Paderborn on mukava ja rennonoloinen. Keskusta on selkeä ja hyvin keski-eurooppalaishenkinen! Perjantaina käytiin Minnan ja muiden vaihtareiden kanssa kiertelemässä pari pubia ja sitten loppuillasta löydettiin itsemme paikallisesta jytäluolasta, mikä muuten kieltämättä oli aika tyylikäs!! Uutuus oli myös se, miten juomat ja sisäänpääsymaksu veloitettiin. Jokaiselle sisääntulijalle annettiin kortti, joka aktivoitiin ja samalla sanottiin, et jos hävität kortit tulee samantein 60 euron lasku. Tällä kortilla sitten tehtiin kaikki ostokset ja poislähdettäessä kyseiset ostokset sekä sisäänpääsy maksettiin kassaan. Eli raha ei vaihtanu omistajaa baaritiskillä vaan käytännössä sisääntuloaulassa. Ihan hyvä systeemi toisaalta.


Lauantaina käytiin keskustassa käppäilemässä ja ettimässä mulle niiden rikkimenneiden housujen tilalle uudenkarheita housuja. Etsimisinto oli aika maassa, kun edellinen ilta vähän verotti vielä hieman energiaa. Illalla käytiin syömässä argenttiinalaisessa ravintolassa, nimeltään El Rancho, kunnon pihvit! NAM, nimittäin pihvi oli uskomattoman mureaa!=)

Sunnuntaina käytiin pienellä kävely/juoksulenkillä Saksan lyhimmän joen, Pader-joen, rannalla. Matkaa Minnan kämpiltä Pader-joen toiseen päähän kerty varmaan viitisen kilsaa, et sellanen 10km reippailu tuli tehtyä. Tuli kyllä ihan tarpeeseenkin, sillä tuo liikunta on jäänyt pyörällä ajamisen ja yhden lenkin lisäksi aika vähille. Pader-joen toisessa päässä on Schloss Neuhaus eli sellanen vanha linna. Ihan kivan näköinen paikka pienellä puutarhalla varustettuna. Sieltä sitten takaisin Minnan kämpille.

Maanantain olin vielä Paderbornissa, sillä maanantaisin ei mulla koulua olekkaan, joten mulle se kävi paremmin kuin hyvin olla vielä yksi päivä siellä. Päivällä käytiin ostamassa mulle ne farkut keskustasta ja maistettiin paikallista Döner-kebabia. Oli oikein maukasta ja annos oli valtavan kokoinen. Ei sitä jaksanu syödä millään. Sitten vain kamat Minnan luota ja takaisin kohti rotankoloa eli omaa pientä, tunkkaista "asuntoa". Junamatkan kruunasi kännykän näytön rikkimeneminen niin pahasti, et siitä näytöstä ei näy enää mitään! Tosi ikävä takaisku! Kämpällä olin klo23 maissa maanantaina. Sellanen viikonloppu Saksassa!

Pitää tossa tällä viikolla käydä pyörä- ja kännykkäliikkeessä näyttämässä vaurioita ja kysymässä kuinkahan paljon kaiken korjaaminen maksaa!=( Oikeesti tuntuu, et paha karma vainoaa mua, kun kaikki menee rikki ja sitä myötä muutenkin mieli on maassa. Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Toivottavasti...

Tschüs!

Fernando

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

please; Älkää ikinä mainitko mun nimeäni !!!!!!!!!!!! T. Juha karma