maanantai 24. syyskuuta 2007

"Kiitävi aika, kiiruhtavat 1/2 vuotta..."

Viime viikon alku lähti vähän ikävimmissä merkeissä liikkeelle, mutta katsotaanpa miten koko viikko sitten meni!

Tiistaina oli normaalisti koulua. Tuntien jälkeen peruskauppareissu ja iltamurkinaa kehiin. Illalla mentiin taas porukalla Campus-alueella sijaitsevaan Vesting-baariin tietovisaan. Hoidettiin jo tavaksi tulleella, murskavoitolla, homma kotiin! Tietysti! Tällä viikolla pitäis sitten yrittään kolmatta kertaa putkeen. Alkuviikosta oli tosi flunssanen olo, mutta onneks se ei kuumetta ainakaan kauheasti nostanut.

Keskiviikkona oli päivä, jolloin piti hoitaa kaiken maailman asioita liittyen surullisen kuuluisaan pyörätapaturmaan ja kännykän näyttöongelmaan. Aamulla kävin Tommin luona kiskasemassa kunnon suodatin kahvinkeittimellä tehdyt kahvit. Oikeesti, aamu ei vois voinu lähteä paremmin liikkeelle kun ihan kunnon kahvilla, jota täältä on erittäin vaikea saada. Instant-cafe meininki on paljon suositumpaa ja ehkä joidenkin mielestä helpompaakin. Sumpittelun jälkeen polkastiin cityyn.

Siellä mentiin heti kärkeen pyöräliikkeeseen ostamaan tarpeelliset "lisäosat" tai varaosat (ihan miten kukakin haluaa ajatella=)) pyörään. Yllättävän edullisesti selvisinkin, joten päivä jatku buenosti! Pyörästoresta ABN-Amro pankkiin ihmettelemään, josko pankkikortti olisi tullut, kun posteljooni ei ollu muistanu mua ainekaan kahteen viikkoon. Sieltähän ilmeni, et postimiestä oli surutta viilattu linssiin eli pankkivirkailijat oli kirjottanu mun osoitteen pikkasen väärin, joten ei ihmekkään, et postiakaan ei ollu kuulunut. No nyt sekin sitten oli hoidettu! Tommi varas seuraavalle päivälle ajan tilien ja muiden asioiden hoitamiseen. Pankista lähdettiin metsästämään Nokia-huoltoa tai muuta vastaavaa harakiri-liikettä. Ensimmäinen puhelinliike olikin hyvä valinta, sillä sieltä mies ohjasi toiseen paikkaan mikä kuulemma "voi hoitaa asian paljon nopeammin ja vielä halvemmallakin kuin Nokian oma huolto". Sinne siis! Löydettiin kyseinen paikka ja siellä vähän aasialaissävytteinen mies ilmoitti, että koko näyttö pitää vaihtaa. Ajattelin samantein, et nyt menee kauan ja maksaa ihan kipeesti. Melkein samaan hengen vetoon kaveri ilmoitti, että vaihtoon menee puolisen tuntia ja maksaa 95 euroa. Kännykkä samaten kaverille ja me lähdettiin hakemaan rahaa. Puolen tunnin jälkeen kännykkä oli kuin uusi, tai no ei nyt ihan uusi, mutta kuitenkin toimiva saman tapainen peli, jonka sinne jätinkin. Kyllähän siinä puolenkin tunnin aikana ehti miettiä et mitä kaikkea tällä kertaa voi mennä pieleen. Mies vielä tokas, kun ojensi kännykkäni, että Nokia-huollossa olisi voinut mennä 4 viikkoa ja laskua olisi voinut tulla 150-250 euroa. Tähän mennessä vielä kaikki toimii oikein kivasti. Ja vielä kun sadekin lakkasi oikeaan aikaan, niin ehdin jo ajatella, että se paha karma taitaakin olla jo taakse jäänyttä elämää, mutta odottakaahan vaan...

Torstaina koulua normaalistin. Luentojen välissä kävin Tommin seurana kiskasemassa pari kuppia kaakaota ABN-Amron laskuun. Luentojen jälkeen oli sitten se isoin ja mukavin tapahtuma tälle viikolle, nimittäin Minna tuli tutustumaan Enscheden kaupunkiin. Illalla käytiin syömässä hollantilaisten kavereiden valmistamaa ruokaa ja siitä sitten kaupunkiin. Perjantai menikin aika verkkaisissa merkeissä. Käytiin vain kaupungilla vähän kiertelemässä ja sitten illalla ostettiin Brie-juustoa ja viiniä. Oikeesti Antti, mäkin söin sitä juustoa!;) Iskettiin Tommille kattomaan Shrek the Third-elokuvaa, joka loppujen lopuks jäikin sitten kesken, kun väsymys yllätti katsojat.

Lauantaina oli tiukka kaupunkipäivä! Aamusen bussiaikatauluseikkailun jälkeen päädyttiin keskustaan. Klo 10 - 17 oli tiukkaa tutkiskelua ja painiskelua väsymystä, nälkää ja kukkaron nyörejä vastaan, mutta lopputulos oli kuitenkin kaikkia tyydyttävä eli kaikki sai jotakin. Mä ostin erittäin kätevän kuivaustelineen, mikä mahtuu just mun huoneiston eteläsiipeen, eli se on sellanen pieneen tilaan mahtuva, kolmikerroksinen pyykkiteline. Aika passeli mun huoneen kokoon nähden! Toinen ostos oli pyykkikori, mikä on kanssa ihan passeli tohon mun luolaan. Illalla mentiin Minnan kanssa syömään paikalliseen meksikolaiseen ravintolaan, nimi: Los Ponchos, isot burritokset. Erittäin loistava paikka ja suosittelen lämpimästi, jos tänne eksytte!=) Oude Marktin eli vanhan torin yksien iltaoluiden jälkeen lähdettiin suunnistamaan kohti campus-aluetta.

Sunnuntai olikin sitten tällä kertaa Minnan vimonen päivä Enschedessä. Päivä aloitettiin kävelyretkellä Hengelon suuntaan. Kerranki sää suosi, nimittäin oli aurinkoinen, selkeä päivä ja asteita päälle 20. Kävelyretken jälkeen lainattiin Tommilta toista pyörää ja pyöräiltiin campus-aluetta ympäri ja samalla yritin heikolla menestyksellä selittää mitä oli missäkin. Hyvä opas oli Minnalla, kun opas ei itekkään tiedä missä on mitäkin!=)

Pyöräilyn jälkeen oli ruokailun aika. Tommi käppäili mun luo, koska oli luvannu tehdä sunnuntain sapuskat. Juha-poika taas näyttikin,et miten toimintaa voidaan nopeuttaa, perunat puoliksi ja palanen sormenpäätä samalla. OIKEESTI!!! Puolitin yhtä perunaa, kunnes veitsi upposkin perunasta iloisesti läpi, minkä tuloksena oli yksi puolitettu peruna ja pirusti vuotava, vasemman käden etusormen uudelleen muokkaus. Otin sitte samalla vähän kynttäkin pois, et uudelleen muokkaus ois täydellinen. JUHA TAAS NÄYTTI!!! Naapurin Erik soitti campus-alueen vartijan, joka hoiti "ensiavun". Sitte se tilas taksin ja ei muuta kuin suunnaksi paikallinen sairaala! Sairaalassa ne otti tiedot ylös ja teki paremman siteen sormeen. Ja sitten odottamaan lääkäriä. Lääkärin tulo kesti varmaan puolisen tuntia, se katso sormen, sano ettei sitä voi tikata kun haava oli niin leveä. Puhdisti sen ja pursiteli sitä erittäin kivuliaasti samalla kun se selitti miksi haavaa ei voida tikata. Hoitaja puhdisti vielä haavaa sitoi sen lopulliseen formuun. Lopuksi se iski viel varmuuden varalta jäykkäkouristusrokotteen, kun en nyt sitten ollut 100 varma, koska oon sen viimeeks saanu. Nyt sitten on sormi tupossa, vaalea tuppokin jo veressä, uusi kontrolliaika keskiviikolle ja monta kivuliasta päivää tiedossa! Enpähän oo ennen näin pahasti itteäni viiltänykkään: Se sattuu kovasti, joten en suosittele kokeilemaan tätä kotona, enkä edes ulkomailla!!!=/

Nyt sitten yritetään saada sormi kuntoon ja ilmettä taas kirkkaammaksi. Tässä vaiheessa pitää kiittää Minna erittäin paljon, että tuli mukaan sairaalaan ja myös Tommia, kuka myös tuli seuraksi. Minna myöhästy aikasemmasta junastakin mun takia, joten Minnallakaan hommat sitten ei menny ihan suunnitelmien mukaan mun takia. Loppujen lopuksi Minna oli Paderbornissa yömyöhään, mutta pääsi onneksi turvallisesti kotiin.

Sellasta sähläilyä taas täällä. Uskomaton-Juha iskee näköjään viikko viikolta kovempia juttuja kehiin. Toivottavasti nää tällaset hommat nyt oikeesti loppuis tähän. Hermohan tässä menee, kun jatkuvalla syötöllä tekee kipeetä...Ehkä tää on just sitä osaa vaihto-opiskelua mikä kuuluu kategoriaan "Vaihto-opiskelustaa saa paljon elämänkokemusta ja muita ikimuistoisia hetkiä!". Kokemuksia todellakin, mutta missä ne ikimuistoiset mukavat hetket ovat, kun nää ikävämmät jutut on ottanu melkosen osan tän reissun ajasta?!?!?=/ On toki pari todella mieleenpainuvaa, mukavaakin hetkeä ollut, mutta niitä lisää, KIITOS!!!!!!

Noo, katseet kohti tulevaa, ehkä ne mukavat jutut sieltä juoksee vielä eteen ja ehkä päinkin!! Mutta toivottavasti ne ei sitten satu, kun niihin törmään!=) Huumorilla eteenpäin vaikka kuinka pahaa tekiskin, näinhän se on nähtävä...

Ciao kaverit! Koittakaahan te olla telomatta itseänne!;)

Tupposormi-Juha

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Juha..! Sulla siellä sattuu ja tapahtuu..Nyt oli jo pakko saada jotain tekstiä tänne aikaiseksi kun sua on noin sattunut..Toivotaan nyt että alkais se onni ja aurinko hymyilemään sinne päin,jotta jäisi niitä mukaviakin juttuja sieltä Suomeen muisteltavaksi.

Tännepä ei ihmeempää.Koulu verottaa suurimman osan ajasta.Kesän jälkeen aloitin taas flunssailukauden.Viime viikko meni sairastaessa,toivottavasti ei tule uutta heti perään kun viime kevään taudit on vielä tuoreessa muistissa.Muutenkin vähän hankalampaa tuon sairastelun kanssa..Meillä on niin paljon ryhmätunteja joilta ei saa olla pois,muuten tulee kotihommia.Niitä ei kaipais yhtään lisää..Joten täytyy Helsinkiin sitten valua vaikka mikä olisi.

Nyt on tällä viikolla onneksi kaksi vapaapäivää.Tämä ja torstai+perjantailta jätän varmaan luennon väliin niin tulee piiiitkä viikonloppu:) Olen siis jo oppinut pahoille tavoille ja käytän akateemista vapautta hyväksi aina kun vaan itsetunto antaa myöden.

Asunto alkaa näyttämään jo pikkuisen kodilta.Tää oli tosiaan niin likasessa kunnossa että jynssäämiseen on mennyt aikaa ihan liikaa..Vieläkin odottaa amme pesijää.Ei oo vaan yksinkertaisesti ehtinyt.Tuutte sitten kylään tänne Minnan kanssa kun kotiudutte.Milloinkas se tapahtui? Aattelin että voisin pitää samanmoisia pikkujouluja niin kuin viime vuonna..

Tänään täällä Etelä-Suomessa sää hellii meitä.Aurinko paistaa ja lämpötila on siinä parinkymmenen asteen paikkeilla.Pyhitän alkuillan valokuvaamiselle sen kunniaksi.Ehkä tämä on se syyskesän viimeinen lämmin päivä tältä erää..Eilen harmitti kovasti kun ei ollut kameraa mukana kun tulin FcLahden pelistä.Oli niin kaunis kuutamo Radiomastoja vasten,sininen hetki..!(Turpaanhan siellä pelissä muuten tuli tamulta 2-0.)

Noin.Eipä tämä kuulumisten kirjoittelu nyt tämän enempää aikaa vienyt kun vaan ryhtyy hommaan:) Minnalle kovasti terveisiä.Ja parempaa vointia sinne nyt ehdottomasti..!!Olisihan se suotavaa että se vaihtariaika olisi huippuaikaa!

Take care.Puhallus pipille sormelle:D